Med 24. 10. in 4. 11. 2019 je v Genovi, Italija, potekal 17. Festival znanosti (“Festival della Scienza 2019”), ki se uvršča med največje tovrstne prireditve na svetu. Osrednja tema letošnjega festivala – “Elementi” – je ob obeleženju mednarodnega leta periodnega sistema združevala številne dogodke s posebnim poudarkom na kemiji. Prireditve sta se na povabilo organizatorjev udeležila dr. Kristian Radan z Odseka za elektronsko keramiko in dr. Matic Lozinšek z Odseka za anorgansko kemijo in tehnologijo ter Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerze v Ljubljani, z eksperimentalnim nastopom “Kuhinjski eksperimenti” (“Esperimenti da cucina”). Obiskovalcem sta prikazala zanimive kemijske poskuse, ki jih je moč izvesti doma z uporabo snovi iz našega vsakdana, nastop pa sta popestrila tudi z naborom bolj zahtevnih, atraktivnih eksperimentov, ki sta jih tekom let ljubiteljsko razvijala v okviru aktivnosti Šole eksperimentalne kemije na Odseku za anorgansko kemijo in tehnologijo Instituta “Jožef Stefan”.