Stičišče znanosti in gospodarstva v središču dogajanja na 55. Mednarodnem obrtnem sejmu

Stičišče znanosti in gospodarstva v središču dogajanja na 55. Mednarodnem obrtnem sejmu

Odsek za elektronsko keramiko se je kot že vrsto let prej v sodelovanju z gospodom Janezom Škrlecem predstavil na 55. Mednarodnem sejmu obrti. ki je potekal od 13. do 17. septembra 2023 v Celju.

Na »Stičišču znanosti in gospodarstva« ki je projekt ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, je bilo več kot 30 sodelujočih. V to so všteti inštituti, fakultete, laboratoriji znotraj fakultet in odseki znotraj inštitutov, Centri odličnosti, visokotehnološka podjetja, odcepljena podjetja, medijski partnerji in drugi. Predstavili so več kot 100 inovacij. Na razstavnem prostoru so predstavili različne tehnologije s področji: elektronike, mehatronike, avtomatike, bionike, energetike, IKT, vesoljske tehnologije, mikro, bio in nanotehnologije, ter nove materiale. Predstavljene pa so bile tudi usmeritve industrije 5.0 in družba 5.0.

Sodelujoči na »Stičišču znanosti in gospodarstva« so bili: FERI – Univerza v Mariboru (z različnimi laboratoriji in inštituti), Fakulteta za elektrotehniko  –  Univerze v Ljubljani (z različnimi laboratoriji), Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede – Univerze v Mariboru, Institut “Jožef Stefan” z (različnimi odseki), Kemijski inštitut z (različnimi laboratoriji), Univerza na Primorskem – Fakulteta za management, Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, CO Namaste, CO Nanocenter, SIS EGIZ, SRIP  –  Zdravje in medicina, NIB, ZRS Bistra Ptuj. Višja in visoka strokovna šola za bioniko na Ptuju. Visokotehnološka podjetja: Skylabs d.o.o,   RLS d.o.o, Dobre rešitve d.o.o, Inea d.o.o, Makro team d.o.o, Miel -Elektronika d.o.o, INTRI d.o.o, Nanotul d.o.o, Mycol d.o.o,  ADD ProS d.o.o  in številni drugi. Medijski partnerji, »Stičišča znanosti in gospodarstva« so bili: Revija IRT 3000, Finance – portal »Tovarna leta« in revija Ventil, fakultete za strojništvo UL.

Sejem je bil zelo dobro obiskan, našteli so več kot 65.000 obiskovalcev.